Oost & West Vlaanderen

Concertgebouw Brugge

Deze morgen moesten we aan het concertgebouw in Brugge staan, we gingen in het gebouw een rondleiding krijgen met een gids. We werden in twee groepen verdeeld en volgden elk onze gids, ik zat in een groepje waarvan de gids verliefd is op het gebouw kwa stijl, kwa akoestiek en hoe het is gebouwd. Hij wou ons zoveel tonen en zoveel vertellen dat hij bijna vergat adem te halen terwijl hij aan et praten was.

Textielmuseum Kortrijk

Na de rondleiding met de bus naar Kortrijk gegaan om het textielmuseum te bezichtigen van de buitenkant, daarna naar Howest in Kortrijk gegaan om te lunchen. Na de lunch weer eens op de bus om naar menen te gaan om daar het stadhuis te bezoeken met een gids. Men wou het stadhuis meer aanlokkende maken voor de mensen om binnen te komen en op hun gemak alles te regelen. Hiervoor hebben ze een paar gebouwen samen gevoegd, oude winkels met het oud stadhuis en een oud kantoor gebouw.

Stadhuis Menen inkomhal

Om de kantoren in de gebouwen groter te maken heeft men de binnentuin een beetje verkleind en daarrond de circulatie zone gemaakt, dus de achterste gevel van de gebouwen die vroeger buiten was is nu de circulatie zone aan gebouwd. De vergaderzaal ligt meer dan zes meter boven de inkomhal, je moet de trappen (of lift) nemen om er te komen en men kan hem zo afsluiten dat er geen geluid naar buiten gaat als ze een speciale meeting hebben. Een kunstenaar heeft verschillende behang motieven ontworpen om in de verschillende kantoren te verspreiden, dit deed men al financiële steun om het gebouw te kunnen verbouwen.

Boekentoren Gent, licht naar beneden verdieping brengen

De laatste stop van de dag was in de stad Gent, als eerst zijn we naar de boekentoren gegaan en een deel van het complex gezien en hoe ze het meer open getrokken hebben en meer leven in geblazen hebben. Ze hebben voornamelijk meer ingangen gemaakt naar binnen en meer natuurlijk lichtinval gecreëerd naar de beneden liggende verdiepen. Na deze rondleiding zijn we nog naar de krook geweest, dat is de bibliotheek van gent die er nog niet zo lang staat.

‘De krook’ Bibliotheek Gent

De bibliotheek heeft het langste boeken sorteer systeem op banden, met een laser lezen ze de barcode welk genre boek, cd of dvd het is en dan brengt de band dat naar het juiste verdiep. Alleen moet de medewerker het nog in de juiste boekenkast zetten en dan kan de cirkel opnieuw beginnen. Als je van de buitenkant kijkt naar het gebouw zie je dat de gevel horizontale lagen heeft, die lagen moeten de samenstelling van de grond voorstellen als je een put graaft. De rondleiding was afgerond en mochten naar het café gaan want we gingen een gratis drankje krijgen.

Na het drankje zijn we met een groepje naar het station van Gent-Sint-Pieters geweest omdat we niet met de bus terug wouden. We gingen er anders dubbel zo lang over doen om terug naar huis te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *