Antwerpen

Met de bus naar de Single in Antwerpen gereden om daar dan de tentoonstelling van Coussée en Goris architecten te bezichtigen. Er stonden verschillende werken die we de afgelopen week al hebben tegengekomen en die we vandaag nog gingen bezoeken.

We zijn dan even snel bij het havenhuis gepasseerd, waar we niet binnen mochten, maar de buitenkant is mooi genoeg om daar 15min het gebouw te bezichtigen en foto’s maken. We zijn dan naar het eiland gereden waar we dan onze lunch hebben genuttigd.

Helemaal naar boven gegaan op het MAS (Museum Aan de Stroom) om van het uitzicht te genieten en een paar tentoonstellingen te zien die in het gebouw aanwezig waren. Hierna zijn we naar het gerechtsgebouw van Antwerpen gegaan, ook wel bekend als hat vlinderpaleis. Heel indrukwekkend en groot, we zijn een paar gerechtszalen binnen gegaan. De relatie tussen de stad, gebouw en autosnelweg die de architect wou geven heb ik zeker gevoeld toen ik daar rond liep.

De laatste stop was een combinatie van verschillende gebouwen die niet ver van elkaar liggen. Het was heel mooi maar er was iets fout gegaan met het reserveren van de gids waardoor we alleen konden rondkijken en geen uitleg kregen. Veel over deze gebouwen weet ik wel uit de les geschiedenis maar is niet interessant om op mijn website te zetten.

We zijn op ons gemak terug vertrokken naar Brugge om dan afscheid te nemen van de drukke maar aangenaam interessante week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *