Amersfoort : de stad van Mondriaan en Rietveld. Bijzondere architectuur !

Mijn vader en ik begonnen vroeg aan de dag. Het verliep allemaal vlot, met de auto naar Breskens rijden zonder file en de ferry genomen naar Vlissingen. We wisten dat de trein niet reed vanuit Vlissingen, dus moesten we met de bus naar Roosendaal om dan verder te reizen naar Amersfoort. Werken aan het spoor. Omdat de bus in de file stond op de autosnelweg dachten we te moeten rennen om onze trein te halen. Staat op het bord dat de trein is afgeschaft. Gaat lekker zo..
Gelukkig moesten we niet zo lang wachten en konden we dan verder naar Amersfoort. We hebben 6 uur gereisd om in Amersfoort te komen.
We hebben ons boek mee over Amersfoort:


Met een kaart die alle architecturale gebouwen toont : we willen ze allemaal bekijken.
Na zo’n lange reis zijn we naar het hotel gewandeld en onderweg al een stuk of twintig bouwwerken bekeken. Wat het meest opviel is de wijk waar de huizen zich bevinden en de herdenkingsbordjes in het voetpad. Die geven aan dat, joden die in Auschwitz waren vermoord, in dat huis hadden gewoond.
Na het inchecken in het hotel hebben we even ontspannen en zijn dan de stad in getrokken om iets te zoeken om te eten. We hebben een lekker Italiaans restaurantje gevonden en pizza gegeten. Waggelend met onze volle buiken naar het hotel terug gewandeld.

DHV gebouw

Vroeg op om veel te doen vandaag, we waren de eersten  het heerlijk ontbijt met veel keuze. Een fiets gehuurd en vertrokken. We hebben eerst het onderste deel van Amersfoort bezocht, helaas een paar nummers van de kaart niet gevonden.

We zijn naar links boven op de kaart gefietst dat is het deel van kattenbroek en de etalage wijk, heel mooie en inspirerende gebouwen en interessant om tussen te fietsen. We hebben veel ge zigzagt en rondjes gefietst om alle stippen op de kaart te bekijken. Eén werk viel me meest op in Kattenbroek: het Russisch paleisje.

Collage kattenbroek

Na Kattenbroek en de etalage wijk zijn we doorgefietst naar het Oosten van Amersfoort, daar waren minder stippen op de kaart. Dit was meer een industrie gebied en dat viel in het niet in vergelijking met Kattenbroek.
Op advies van familie zijn we in Madonna (een restaurant) gaan koffie drinken tot het tijd was om naar onze afspraak te vertrekken. Een heel gezellige avond gehad en lekker gegeten, tegen dat we terug in het hotel waren was het al bijna middernacht, gewoon op ons bed geploft en direct in slaap gevallen.

Kunsthal kAdE

We hadden om 10u afgesproken met tante Paulien  in kunsthal KAdE om een rondleiding te krijgen en de bibliotheek te bezoeken die er naast ligt. Op ons gemak gewandeld en ondertussen nog gebouwen bekeken. De bibliotheek is indrukwekkend en ook KAdE is een knap staaltje architectuur.
Mijn vader en ik besloten dat we nu genoeg gezien hadden in Amersfoort en de terugreis ging heel vlot.
Amersfoort is super de moeite om te bezoeken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *