Een lang perceel midden in de stad Brugge aan de Coupure (een rivier in Brugge), een braak liggend stuk grond moesten we opmeten om een woning op plaatsen. Je mocht kiezen of je een rijwoning ontwierp of een halfopen woning.

De half open woning sprak me het meest aan, je hebt dan aan twee zijden een mooi zicht op de tuin en er kan voor veel lichtinval gezorgd worden.

Mijn concept was om in het midden van het lange gebouw een stuk uit te nemen tot boven om de tuin te laten doorlopen tot in het midden van de woning.  Hierdoor is er veel licht tot midden in de woning. Grote ramen aan de tuin zijde geven een prachtig zicht op de tuin en kleine ramen aan de voorkant om de privacy te bewaren. Met zicht te hebben op het water.

Het oordeel van de jury : heel goed uitgewerkte plannen en een enorm goed concept. Je weet waar je het over hebt.